photo_29627_20131012

Napoved 2. dirke Quehenberger SXCC 2013

Quehenberger SXCC odprto državno prvenstvo in amatersko tekmovanje Slovenije v cross countryju za leto 2013 – Napoved druge dirke: Orehova vas 20. april 2013

Vsi na Kraljico

Zagotovo se vsi še dobro spominjamo zadnje dirke v pretekli sezoni, ki se je odvijala v zares ekstremnih pogojih na kraljici MX prog v Orehovi vasi. Verjetno ne tako ekstremna, a zagotovo zanimiva dirka se nam obeta tudi to soboto. Po besedah organizatorja je proga še v pripravi in bo potekala večinoma enako kot dirka v pretekli sezoni, z nekaj manjšimi spremembami in popestritvami v obliki gum in podobnega.

Čeprav vemo, da so v Orehovi vasi, kar se tiče cross country dirk, prostorsko nekoliko omejeni, pa ne dvomimo, da se bodo organizatorji po vzoru letošnje  prve dirke potrudili in nam pripravili dirko kot se za kraljico spodobi. Kot kaže po zadnjih napovedih, bo vreme tokrat bolj prizanesljivo in si žal ne moremo obetati ponovitev lanske dirke, ki smo jo označili za najtežjo do slej. Bo pa po zaslugi lepega vremena na startu mnogo več tekmovalcev in gledalcev ob progi.

Tokrat za spremembo od lanskega finala, ne bo nobenega taktiziranja s strani tekmovalcev, saj je to šele druga dirka v sezoni in tudi ne velja več pravilo odbitega najslabšega rezultata. Tako lahko med motoristi pričakujemo hud boj pred vsem med Možetom, Kragljem in Špindlerjem, ki bodo skušali prevzeti krono lani najhitrejšemu Martinu Podgorniku. Med 4-kolesniki bo letos manjkal lanski zmagovalec Tadej Koščak, a bodo za pravo vzdušje zagotovo poskrbeli Konečnik, Doberšek in Fabiani, katerim bo med dirko štrene mešal  Jager na dobrih 100kg težjem 4×4 dirkalniku.

Dirkanje se začne ob 10. uri in traja vse tja do 17. Ure, ko bodo dirko končali tisti najboljši  v PRO kategorijah.

Se vidimo to soboto v Orehovi vasi, na progi ali ob njej.

Koledar dirk SXCC 2013

2.  20.4.2013 – Orehova vas
3.  18.5.2013 – Ajdovščina
4.  29.6.2013 – Slovenske Konjice
5.  7.9.2013 – Brnik
6.  28.9.2013 – Slovenj Gradec

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>