OK enduro 6

Poročilo BUZET 2014 – ENDURO ALPE ADRIA / DRŽAVNO PRVENSTVO

KTM SELES – QUEHENBERGER TEAM

BUZET ENDURO ALPE ADRIA In DRŽAVNO PRVENSTVO BUZET 2014

V soboto 10. in nedeljo 11. Maja 2014 se je pričelo prvenstvo alpe adria in državno prvenstvo v enduru, kjer je bila udeležba zelo sej se je dirke udeležilo preko 180 tekmovalcev. Dirka v Buzetu slovi po odlični organizaciji in težki progi, katera zajema vse elemente prave enduro trase: razni potoki, skale, blato, skoki, vzponi in spusti. Sama trasa je namenjena bolj izkušenim voznikom in zahteva dobro pripravljenost kajti dirka je trajala v soboto sedem ur in v nedeljo osem ur.  Tekmovalci so morali v soboto prevoziti 170 km in nedeljo 110 km utrujajoče proge.

V letošnji sezoni se je že znana ekipa KTM SELES razširila tudi na področju endura in s pomočjo generalnega sponzorja QUEHENBERGER pričela tekmovati v vseh razredih endura E1, E2, E3 in veteran.

V kategoriji E1 zastopata barve TOMAŽ PODVRATNIK (KTM EXC-F 250) in JAKA SELES (KTM EXC-F 250), v E2 nastopa ALEŠ VRHOVC (KTM EXC 350), v E3 nastopa MATJAŽ METELKO (KTM EXC 500) in veteranski kategoriji FRANCI JAKLIČ (KTM EXC 450).

Vsi tekmovalci so v dveh dneh opravili svoje delo po pričakovanjih in odpeljali celotno dirko brez velikih tehničnih zapletov ter dosegli naslednje rezultate:

V državnem prvenstvu je v kategoriji E1 Jaka Seles zmagal pred Tomažem Podvratnikom, Seles je privozil tudi tretje mesto v prvenstvu alpe adria. V kategoriji E2 je Aleš Vrhovc zmagal z veliko prednostjo in nakazal, da je letošnja sezona pripravljena za njega. V kategoriji E3 je prvič nastopal Matjaž Metelko kateri je imel prvi dan malce težav z samo vožnjo a je takoj drugi dan pokazal, da bo v sezoni še zelo trd oreh. Med veterani je Franci Jaklič odpeljal ponovno zelo suvereno in zmagal, prav tako je zasedel tretje mesto med veterani v prvenstvu alpe adria.

Poleg prvenstev je potekalo tudi amaterska dirka – pokal grada Buzet kjer je nastopal Rok Trontelj (KTM SELES TEAM ) in zasedel odlično 2.mesto!

Generalni zmagovalec dirke je bil ponovno  večkratni evropski prvak Werner Muller iz Avstrije, kateri je še vedno brez resne konkurence. Pokazal je, da s svojim KTM EXC 350 še vedno prekaša vse tekmovalce.

KTM SELES – QUEHENBERGER TEAM

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>