OK13

Poročilo z 2. dirke XC – Orehova vas

Sploh ne vem, kaj na povem za uvod – še dobro da smo tekmovalci SXCC TEAM Quehenberger odnesli domov toliko pokalov in naredili res dobre razultate, da smo vsaj malo ublažili slab vtis organizacije in izvedbe 2. dirke XC prvenstva in amaterskega tekmovanja 2014. Glede neprimerne proge, približno tako kot tiste v Konjicah, smo vedeli že pred dirko, tako kot tudi nekateri drugi tekmovalci, ki se dirke ravno zaradi tega niso udeležili v večjem številu. Da je proga tekoča in prevozna lahko reče samo nekdo, ki je progo prehodil, ne pa prevozil. Še dobro, da je bila vremenska napoved pred dirko zelo ugodna, sicer bi obisk gledalcev in tekmovalcev lahko mejil že na katastrofo. Slab obisk gledalcev je zagotovo tudi posledica neresnega pristopa organizatorja do XC dirk, saj razen na enem družabnem mediju reklame sploh nismo zasledili, prav tako pa parkirnina in vstopnina zagotove ne pripomore k večjem obisku.

Dirka sama je potekala po ustaljenem urniku, ob 10:00 so stezo otvorili tekmovalci z motorji na 4 kolesih. Po dobrem začetku in dobri uri vožnje po razgibanem, v nekaterih delih tudi nevarnem terenu, smo vsi trije tekmovalci SXCC TEAM Quehenberger – TEAM QuadSquad tudi na koncu prišli do točk. Štart ob 12:00 je začela najštevilčnejša grupa, v kategoriji veteran 40 in veteran 50 pa sta zmagala tekmovalca KTM SELES – Quehenberger TEAM. Prav tako 2 tekmovalca smo imeli v tretji skupini s štartom ob 15:00 (prav tako kot 2. skupina se vozi 120 minut), tisti v kateri vozijo tudi najboljši slovenski tekmovalci za državno prvenstvo, kot so Sašo Kraglej, Jaka Može, Miha Špindler in ostali. V grupi SPORT PRO smo tako prišli do 4. mesta, na žalost pa je drugi tekmovalec zaradi težav moral odstopiti. Nekaj tekmovalcev, ki pa se je pred časom udeležilo drugih dirk se zaradi poškodb te dirke na žalost ni moglo udeležiti, sicer bi zagotovo posegli po vrhunskih rezultatih tudi v drugih tekmovalnih grupah.

Štirikolesniki:

ATV 4×4: 1. mesto Boštjan Kremžar, 3. mesto Boštjan Zabret
Quad Sport: 4.mesto Mitja Kranjc

Motorji:
Veteran 40: 1. mesto Franci Jaklič
Veteran 50: 1. mesto Alojzij Fortuna
Sport PRO: 4. mesto Jaka Seles, 19. mesto Repolusk Bogdan

Naslednja slovenska dirka za XC prevenstvo in amatersko tekmovanje je napovedana za 23.8.2014 v Mačkovcih. Zaradi tako dolgega tekmovalnega premora v Sloveniji, se bomo tekmovalci SXCC TEAM Quehenberger udeležili nekaj dirk v tujini. Tekmovalci na 4 kolesih gremo tako že 15.6.2014 na dirko v Nemčijo, enduraše čaka dirka 7. in 8.6. v Ber (Madžarska), motokrosiste pa že to nedeljo dirka v Šentvidu pri Stični.

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>