OK12

Poročilo s 4. dirke GCC – Goldbach / Nemčija

TEAM QuadSquad – Quehenberger

V Sloveniji in okolici še vedno vlada zatišje, kar se tiče organizacije XC dirk, zato smo se ponovno napotili v Nemčijo, na 4. dirko nemškega XC prevenstva, tokrat v Goldbach. Tudi tokrat smo se dirke udeležili le predstavniki 4 kolesnikov, a sedaj se nas je na dirko iz Slovenije na skoraj 750 km dolgo pot odpravilo kar 6.

Nemška serija XCC ima sicer v dirkaškem vikendu kar 20 kategorij, zato se na posamezno dirko lahko prijavi tudi preko 800 tekmovalcev! Samo na štartu skupine 4-kolesnikov jih je ponavadi okoli 80!Kot rečeno, se nas je na dirko prijavilo kar 6 slovencev, po 2 v vsako kategorijo, razen seveda v Quad PRO, katera je bolj kot ne rezervirana za nemško prvenstvo. V skupini Quad (35 nastopajočih) sta ponovno nastopila Tomaž Lešnik in Andrej Doberšek ter po 90 minutni dirki zasedla odlično 2. in 3. mesto, Doberšek pa je v cilj prišel le 10 sekund za Lešnikom. Igor Fabiani in Boštjan Arnuš sta nastopila v skupini Quad Senior (21 nastopajočih), kjer je Igor s skoraj 2 minutno prednostjo ponovno zmagal, na žalost pa je moral Arnuš zaradi tehničnih težav odstopiti. Fabianiju je bila to že 3. zaporedna zmaga v 3 nastopih v Nemčiji letos! V skupini ATV (13 nastopajočih) sva tokrat začela jaz in Admir Fazlija, ki prav tako nastopa tudi v slovenski seriji, a je tudi njemu kmalu po štartu zagodel motor in je moral dirko končati že po 3 krogih. Sam sem po 14 končanih krogih končal na 5. mestu, s čimer sem zagotovo dosegel več kot sem pred dirko pričakoval.

Na dirko smo se sicer pripeljali že v soboto, ko nas je v boxih pričakalo sonce in 34 stopinj! Dirkači, ki so imeli štarte v soboto, so imeli zaradi visokih temperatur še težje pogoje kot mi v nedeljo, saj je bila vsaj temperatura precej bolj znosna. Proga izjemno razgibana, s tehnično zahtevnimi deli, nekaj skoki, dolžine od 5:30 za najboljše in 6:20 minut, kar je bistveno več kot najdaljša proga v slovenskem prvenstvu. Tudi čas dirkanja je v Nemčiji za 4-kolesnike kar 90 minut. Vozimo vsi 4-kolesniki naenkrat, zato je dirka za nas morda bolj zahtevna ker prihaja do bistveno več prehitevanj tako s strani hitrejših tekmovalcev, kot tudi samega prejitevanja počasnejših. Tudi za gledalce mora biti ogled dirke kjer je v enem krogu 80 4-kolesnikov zelo zanimiv, o čemer priča tudi število gledalcev ob progi ob vsaki dirki!

Kot zanimivost naj omenim tudi to, da ob predhodni spletni prijavi in plačilu sam prijava vzame približno 1 minuto / tekmovalca (vključno s številkami, vrečko za smeti, reklamnim materialom…), s tehničnim pregledom vred pa niti 5 minut. Prijava na dirko stane 38 EUR, “nepovratni transponder” pa dodatne 3 EUR. Malo pivo stane 1,90 EUR. Voziš z 80 sotekmovalci in to 90 minut. Zato radi hodimo v Nemčijo.

SXCC – Boštjan Kremžar

Naslednja GCC dirka je 10.8. v Mühlhausenu.

Spored GCC dirk:

  • 09.08. – 10.08.    GCC Mühlhausen
  • 13.09. – 14.09.    GCC Schefflenz
  • 03.10. – 04.10.    GCC Bühlertann
  • 18.10.    XCC-Finale Zirndorf

Več informacij lahko najdete na: http://www.xcc-racing.com/htdocs/de/
Slikovni material: XCC & Baboons in Groepl racing

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>