OK19

Poročilo s 5.dirke DP MX – Šentvid Pri Stični

DRŽAVNO PRVENSTVO V MOTOKROSU / ŠENTVID PRI STIČNI

Tretje leto zapored KTM SELES TEAM /QUEHENBERGER izpolnjuje svoje dolžnosti in tudi v nedeljo 31. avgusta 2014 je ponovno izpolnil vsa pričakovanja. Dirka se je tokrat odvijala v Dolini pod Kalom, Šentvid pri Stični, kjer so organizatorji pripravili odlično dirko, katero je v sončnem vremenu obiskalo tudi veliko število obiskovalcev.

Tudi tokrat je ekipa KTM SELES TEAM/QUEHENBERGER nastopila v različnih kategorijah.

– v kategoriji DP 50 je imel JAKA PEKLAJ, v prvi vožnji takoj po štartu, smolo z ugasnjenim motorjem. Po ponovnem zagonu je nadaljeval vožnjo, v kateri je pokazal odlično pripravljenost, vendar zaradi velikega zaostanka ni uspel ujeti vodilnih. V drugi vožnji je JAKA odpeljal odlično in zmagal, na koncu je zasedel skupno drugo mesto.

– v kategoriji DP 65 je obe vožnji z lahkoto zmagal GAŠPER POLAJŽER, in na koncu slavil z maksimalnim izkupičkom točk. Gašper trenutno tudi vodi v skupnem seštevku državnega prvenstva.

– v kategoriji DP 85 se je odlično boril tudi MAKS MAUSSER, ki v drugi vožnji v zadnjem krogu izvedel odličen manever in atraktivno prehitel sotekmovalca. Maks je na koncu dneva zasedel skupno odlično drugo mesto . V tej kategoriji je obe vožnji slavil LUKA MILEC.

– v kategoriji DP 125 je LUKA KUTNAR navduševal domačo publiko. V prvi vožnji je suvereno zmagal in pokazal, da je na domači progi pravi strokovnjak motokrosa. V drugi vožnji, po slabem štartu, se je Luka boril in na koncu vožnje zasedel drugo mesto za ALJOŠO MOLNARJEM. Luka je z izkupičkom 47 točk na koncu zmagal in zadovoljil domačo publiko.

– v kategoriji DP OPEN se je tokrat vrnil MARTIN PODGORNIK. V prvi vožnji je pokazal, da kljub letnemu premoru z njim ni šale. Martin je obe vožnji odpeljal več kot odlično, in v zelo močni konkurenci zasedel odlično peto mesto. V omenjeni kategoriji je slavil TIM GAJSER, drugo mesto je zasedel TONI MULEC, ki je odpeljal dve zelo kakovostni vožnji in svojim tekmecem prikazal odlične tehnične vožnje brez napak.

– v kategoriji VETERAN 40 je oranžne barve branil JERNEJ BOGATAJ, s konstantnima vožnjama je na koncu zasedel šesto mesto.

– v kategoriji VETERAN 50 je slavil ALOJZIJ FORTUNA in obe vožnji suvereno zmagal. Alojzij je v drugi vožnji povedel in prikazal odlično vožnjo in pripravljenost.

Motokrosiste iz državnega prvenstva letos čakajo še štiri dirke za pokalno tekmovanje v motokrosu. Tam se jim bodo pridružili tudi rekreativni motokrosisti. Prva bo 7. Septembra v  Slovenskih Konjicah, sledijo pa še Slovenj Gradec, Orehova Vas in Brežice.

Ekipa pozdravlja vse sotekmovalce!
KTM SELES TEAM /QUEHENBERGER

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>