ribnik1

Poročilo z 2. dirke Quehenberger ECC- 18.4.2015 Ribnik

Ko smo se v petek še skoraj v soncu pripeljali na mejo in policaju povedali, da gremo na dirko v Ribnik je v šali vprašal, če imamo ribiške palice s seboj … Seveda smo se vsi skupaj smejali, saj smo verjeli najboljši vremenski napovedi za soboto, torej malce dežja, večji del dneva pa brez padavin. No ja, v soboto se nismo smejali. Dejansko je bil edini dogodek brez kapljic samo končna razglasitev rezultatov.

Vseeno pa nas je vse presenetil obisk, saj je na dirki nastopilo kar 163 tekmovalcev, navkljub neobetavni vremenski napovedi in dejstvu, da je bila dirka prvič izpeljana na Hrvaškem

Tekmovanje so po utečenem urniku z 60 minutno dirko začeli vozniki štirikolesnikov in ravno zaradi dežnih pogojev se je izkazalo, da bodo tokrat imeli prednost vozniki štirikolesnikov s 4×4 pogonom. Marko Jager je kmalu po začetku prevzel vodstvo in suvereno odpeljal do svoje prve zmage letos. Takoj za njim pa so se v overall seštevku razvrstili najhitrejši trije tekmovalci iz razreda Quad 2 WD.

Nadaljevali so vozniki/ce v razredu Bronze, Women (tokrat sta tekmovali 2 dekleti) in prva vožnja dvojic, katerih je bilo na tokratni dirki kar 11 parov. Po 60 minutah bitke z blatom je bil na koncu v skupini najhitrejši Humar Emanuel, od dvojic pa sta bila na koncu prve vožnje najhitrejša Kovačič / Žitnik.

Tretji štart – Silver, Veteran 40 in 50 ter druga vožnja kategorije Team: tekmovalci so dirko začeli že na precej razriti progi, kar pa ni ustavilo najpogumnejših, ki so še vedno lahko vozili zelo hitro. Zaradi res težkih pogojev smo tokrat izjemoma skrajšali na 90 minut, kar pa popolnoma premočenih tekmovalcev ni bistveno užalostilo. V kategoriji Silver je slavil Ostervuh Rok, med veterani 40 Jaklič Franci, med veterani 50 Fortuna Alojzij, v bitki dvojic pa sta tokrat najhitreje zaključila Kovačič Miran in Žitnik Matic, predvsem zaradi izjemne prve vožnje.

Najboljši tekmovalci v razredu Gold in Diamant so začeli v popolnoma razriti progi, katera je namesto vožnje ponudila pravo borbo z blatom, saj so bili nekateri deli proge tako rekoč že neprevozni. Tokrat se dirke zaradi istega termina ni moglo udeležiti toliko tujih voznikov, so se pa toliko bolje izkazali najboljši slovenski vozniki in odpeljali blatnih 90 minut. Tokrat je v kategoriji Gold presenetljivo a zelo zasluženo slavil Čelofiga Darko, v kategoriji Diamant pa Mulec Toni, ki je zmagal tudi v overall seštevku najelitnejše skupine.

Top vozniki OVERALL TOP RIDERS:
1. MULEC Toni / KTM
2. ČELOFIGA Darko / KTM
3. VOZILA Robert / KTM
4. SELES Jaka / KTM
5. KOTARSKI Tihomir / KTM
6. MLEKUŽ Aleks / KTM
7. VRHOVC Aleš / KTM
8. ROBEK Gregor / KTM
9. GORŠEK Marko / KTM
10. METELKO Matjaž / Beta
11. PLATUŽIĆ Ivica / Sherco
12. ČRNAC Marko / KTM
13. PREMUŽIĆ Dejan / KTM
14. BLEJC Anže / Beta
15. WAGENHOFER Michael / Husqvarna

Top vozniki OVERALL AMATER RIDERS:
1. OSTERVUH Rok / KTM
2. JAKLIČ Franci / KTM
3. FORTUNA Alojzij / KTM
4. MATOVIĆ Nedeljko / KTM
5. ČERNE Andraž / Husqvarna

Top vozniki OVERALL QUAD RIDERS:
1. JAGER Marko / Can Am
2. LEŠNIK Tomaž / Can Am
3. FABIANI Igor / Suzuki
4. DOBERŠEK Andrej / KTM
5. KREMŽAR Boštjan / Polaris

Upamo, da smo z dirko v Ribniku izpolnili kvoto padavin na dan dirke za sezono 2015, saj je dirkanje in organizacija v takih pogojih zelo zahtevna tako za organizatorje in sodnike ter seveda za voznike, ki veliko dela prenesejo še v naslednji dan. V imenu promotorja in organizatorja resnično pohvale vsem ki omogočate to prvenstvo, vsem tekmovalcem, ki se dirk udeležujete v vseh pogojih (še posebej punce!), sodnikom in ostali ekipi prav posebno pa tokrat Dinotu Carju za organizacijo in Urošu Bucaju, za pomoč na progi.

Koledar naslednjih dirk za 2015:
16.5.2015 Slovenj Gradec (SLO)
20.6.2015 Jastrebarsko (HR)
29.8.2015 Lovrenc na Pohorju (SLO)
3.10.2015 Žiri (SLO)

Več rezultatov najdete na: http://www.speed-timing.hr/CC_SLO_2015/02_RIBNIK/
Slike: Janko Cerkvenic in Motocross Ribnik

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>