1

Pravilnik ECC za leto 2016

Pozdravljeni,

v prilogi in nadaljevanju objavljamo pravilnik za disciplino Enduro Cross Country za sezono 2016.

Lep pozdrav, SXCC

PRAVILNIK discipline Enduro Cross Country 2016

Enduro Cross Country je disciplina, namenjena tekmovanju z motorji in štirikolesniki, ki se izvaja na različnih naravnih ali umetnih podlagah in je namenjena dokazovanju voznikovih izkušenj in vzdržljivosti, ter vzdržljivosti motorja. Tekmovalci morajo v časovnem obdobju, ki je določen za posamezni razred, prevoziti čim več krogov. Strokovni svet ORZS razpiše amatersko tekmovanje za voznike v discipline Enduro Cross Country po določilih športnega pravilnika ORZS in tega pravilnika.

Koledar tekmovanj je objavljen na spletni strani ORZS (www.orzs.si) in/ali na spletni strani SXCC (www.sxcc.si). Dopušča se sprememba ali dopolnitev koledarja. Vsak organizator tekmovanja je dolžan za vsako tekmovanje izdelati posebni pravilnik, katerega potrdi Komisija sekcije ECC pri ORZS prvenstva. Posebni pravilnik, ki se pripravi po predlogi Komisije sekcije ECC pri ORZS je potrebno potrditi najmanj 2 dni pred tekmovanjem. Ta pravilnik tekmovanja se po potrditvi objavi na spletni strani SXCC in /ali ORZS.

1. POGOJI ZA VOZNIKE

Na tekmovanju lahko v posameznih razredih sodelujejo domači in tuji vozniki, ki

izpolnjujejo:

– Motorji:

DIAMANT– vozniki z največ izkušnjami v tekmovanjih, kateri želijo s sebi enakimi preizkušati svoje znanje. Kategorija je namenjena najboljšim enduro in motokros voznikom. Vozniki BREZ licence ali z licencami.

GOLD – vozniki z izkušnjami v tekmovanjih, kateri želijo s sebi enakimi preizkušati svoje znanje. Vozniki BREZ licence ali z licencami.

ENDURO – kategorija namenjena vsem, ki bi radi vozili največ, torej 2 x 45 minut + 2 x 60 minut. Vozniki BREZ licence.

SILVER -amaterski vozniki, kateri nimajo izkušenj s tekmovanji in želijo s sebi enakimi preizkušati svoje znanje. Vozniki BREZ licence.

BRONZE– kategorija je namenjena popolnim začetnikom, v tej kategoriji nastopajo tekmovalci kateri nimajo nobenih izkušenj z nobenimi tekmovanji v moto športu. Vozniki BREZ licence.

WOMEN– kategorija je namenjena ženskam, katere želijo nastopati na tekmovanjih enduro cross country. Vozniki BREZ licence.

VETERAN SILVER – amaterski vozniki, kateri nimajo izkušenj s tekmovanji in želijo s sebi enakimi preizkušati svoje znanje. Vozniki BREZ licence.

VETERAN GOLD – vozniki z izkušnjami v tekmovanjih, kateri želijo s sebi enakimi preizkušati svoje znanje. Vozniki BREZ licence ali z licencami.

TEAM – kategorija je namenjena dvojicam – parom. Vozniki BREZ licence.

– Štirikolesniki

QUAD GOLD – najboljši vozniki z motorji 2WD ali 4WD, kateri imajo izkušnje na mednarodnih tekmovanjih ter želijo svoje znanje preizkusiti z najboljšimi vozniki. Vozniki BREZ licence ali z licencami.

QUAD 4WD – vozniki BREZ licence

QUAD BRONZE – vozniki z motorji 2WD ali 4WD , vozniki BREZ licence

Vsi vozniki morajo biti polnoletni! Vsi, ki nastopajo prvič v panogi cross country, se morajo pred nastopom udeležiti izobraževanja. Termini seminarjev bodo 45 minut pred prvim štartom.

VSE INFORMACIJE V PRILOŽENI DATOTEKI: PRAVILNIK discipline ECC 2016 NOVO

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>