Buzet23

Poročilo s 1. dirke ECC- 2.4.2016 Buzet

Poročilo s 1. dirke ENDURO CROSS COUNTRY  2.4.2016 Buzet

Tokratni Enduro Cross Country “season opener” smo začeli z dirko na Hrvaškem. Za razliko od lanske sezone, v kateri je prevladovalo slabo vreme, nas je tokrat pričakalo sonce in verjetno tudi zaradi tega se je dirke udeležilo kar 194 tekmovalcev iz Italije, Avstrije, Slovenije in Hrvaške, tudi renomirani tekmovalci kot so Werner Mueller, Jaka Može, Toni Mulec, Miran Stanovnik, Luka Kutnar, Miha Špindler, Florian Salbrechter in veliko ostalih…

Za sezono 2016 smo vpeljali nekaj novosti, predvsem novo kategoriji ENDURO, ki se je po številu prijav obnesla za zadetek v polno. Novo je tudi število štartov, saj jih je sedaj kar 6 in dirke so postale še bolj zanimive tako za gledalce kot tekmovalce. Dirke so sedaj deljene, saj tekmovalci namesto 2 ur lansko leto sedaj vozijo ali 2 x 45 minut ali pa 2 x 60 minut.

Po novem urniku, so dirko ob 9:00 začeli vozniki štirikolesnikov in tako kot v lanski sezoni je Tomaž Lešnik suvereno slavil zmago za krog pred ostalimi. V razredu Bronze in Women so se tekmovanja udeležile 4 punce, tokrat je slavila Sanja Črnac. Med vsemi bronastimi amaterji je v 60 minutni dirki slavil Kristjan Vetrih.

Tretji in peti štart dneva so začele kategorije Silver, Veteran Silver, TEAM in nova kategorija Enduro. Vsaka dirka traja 45 minut. Četrti in šesti štart dneva pa ja rezerviran za najboljše voznike in sicer za kategorije Gold, Diamant Dewalt, Veteran Gold, TEAM in kategorijo Enduro. Zmagovalce dirk določijo skupni seštevki časov vseh voženj, v katerih tekmovalci sodelujejo. V najelitnejši kategoriji Diamant Dewalt je slavil Luka Kutnar, pred Tonijem Mulcem in Jakom Možetom, ki je suvereno zmagal v obeh vožnjah.

Ekipa SXCC v letu 2016 deluje pod okriljem ORZS in v sodelovanju z AMZS izvaja tudi državno prvenstvo v Cross Country-u in v sodelovanju z HMS tudi prvenstvo Hrvaške.

Sezona 2016 se nadaljuje z 2. dirko, ki bo 16.4.2016 v Slovenj Gradcu, ki gosti naše dirke že od vsega začetka.

Top vozniki OVERALL DIAMANT RIDERS:

1.KUTNAR Luka/ KTM
2.MULEC Toni/ KTM
3.MOŽE Jaka / Suzuki
4.ŠPINDLER Miha / Beta
5.SALBRECHTER Florian / KTM
6.HRIAZ Fabrizio / Honda
7.MLEKUŽ Aleks / Husaberg
8. MULLER Werner / Yamaha
9.KOROŠAK Tadej / Yamaha
10. BIZJAK Jaka / KTM
11.GRION Stefano / Husqvarna
12.ISSOP Manuel / KTM
13.JAKLIČ Franci / KTM
14.SELES Jaka / KTM
15.VRHOVC Aleš / KTM

Top vozniki OVERALL SILVER RIDERS:

1. TOMŠIČ Aleks
2. MOZETIČ Jernej
3. KERBIČ Andrej

V imenu promotorja pohvale organizatorju Enduro Moto Klub Buzet in posebej Manuelu Černeka za izjemno pripravo in organizacijo dogodka.

Koledar naslednjih dirk za 2016:
2. 16.4.2016 Slovenj Gradec (SLO)
3. 8.5.2016 Žiri (SLO)
4. 2.7.2016 Ribnik (HR)
5. 3.9.2016 Lovrenc na Pohorju (SLO)
6. 15.10.2016 Ljubljana (SLO)

Slike: Kristjan Vetrih in Boštjan Zabret

 

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>