SL6

Poročilo z 2. dirke ECC- 16.4.2016 Sl.Gradec

Poročilo z 2. dirke ENDURO CROSS COUNTRY – 16.4.2016 Slovenj Gradec

Ne spomnim se Enduro Cross Country dirke v Sl.Gradcu, na kateri bi cel dan sijalo sonce. A tokrat je in tudi zaradi prelepega vremena se je tokrat na štartu prikazalo kar 181 tekmovalcev! Še dobro, da sta četrtkov dež in organizator pred dirko dobro namočila progo, a se je še vseeno med tekmovanjem precej prašilo, a mokri deli v senci so vseeno kar precej umazali motorje.

Tudi tokrat so tekmovanje začeli tekmovalci štirikolesnikov, ki se jih je zbralo kar 19! Veseli nas, da se na tekmovanje prijavljajo novi tekmovalci, torej tisti, ki se šele seznanjajo s tekmovanji. Tokrat je v skupnem seštevku slavil Igor Fabiani, pred zmagovalcem prejšnje dirke Tomažem Lešnikom in Brinovšek Damijanom, skupno četrti pa je zaključil voznik s 4×4 vozilom, Gartner Marko (Polaris).

V razredu Bronze in Women se je tekmovanja udeležilo 5 punc, slavila je Likar Fiamma. V kategoriji BRONZE je v 60 minutni dirki slavil MENCINGER Tomaž.

3.štart in 5. štart dneva sta gostila kategorije Silver, Veteran Silver in novo kategorijo Veteran 50, prav tako pa voznike, ki vozijo najdaljše dirke, torej TEAM in ENDURO. Po uri in pol bitke s progo je v kategoriji Silver slavil REICHHOLD Thomas iz Avstrije, v kategoriji Veteran Silver JEZOVŠEK Miran, v Veteran 50 pa SALBRECHTER Gerald.

4. in 6. štart dneva so začeli najboljši vozniki v kategoriji Diamant Dewalt, tokratna dirka pa je dodobra pognala Tonija Mulca in Jako Možeta v borbo za končno zmago, katero je predvsem po dobri 2. vožnji slavil Toni Mulec. Na tretje mesto je tudi zaradi grdega padca Mihe Špindlerja dobil Aleks Mlekuž. V kategoriji Gold je slavil BIZJAK Jaka, v Veteran Gold JAKLIČ Franci, medtem ko sta v dvojicah zmagala DVORNIK Aljaž KOREN Jan predvsem po zaslugi izjemne 3. vožnje, v najdajši dirki dneva pa je po skupno skoraj treh urah in 40 minut slavil PUŠNIK Sandi, pred ROBEK Gregor in KOKALJ Janez.

Sezona 2016 se nadaljuje s 3. dirko, ki bo 7.5.2016 v Žireh, ki so gostile lansko zaključno dirko.

Top vozniki OVERALL DIAMANT RIDERS:

1.MULEC Toni/ KTM
2.MOŽE Jaka / Suzuki
3.MLEKUŽ Aleks / Husaberg
4.KUTNAR Luka/ KTM
5.BIZJAK Jaka / KTM
6.SELES Jaka / KTM
7.MILOŠIČ Gregor / KTM
8.TEPUŠ David / KTM
9.JAKLIČ Franci / KTM
10.VAČUN Blaž / Sherco
11.VRHOVC Aleš / KTM
12.ŠUMAH Janko / KTM
13.PODVRATNIK Tomaž / KTM
14.KOČEVAR Kristijan /KTM
15.RIEPL Stefan / KTM

Top vozniki OVERALL SILVER RIDERS:

1. REICHHOLD Thomas
2. TRETJAK Blaž
3. MOZETIČ Jernej

V imenu promotorja pohvale organizatorju Motokros Klub Slovenj Gradec in vsem, ki ste pripomogli k organizaciji tega izjemnega enduro cross country dogodka!

Koledar naslednjih dirk za 2016:
3. 7.5.2016 Žiri (SLO)
4. 2.7.2016 Ribnik (HR)
5. 3.9.2016 Lovrenc na Pohorju (SLO)
6. 15.10.2016 Ljubljana (SLO)

Rezultati: http://www.speed-timing.hr/CC_SLO_2016/01_SLOVENJ_GRADEC/
Slike: Kristjan Vetrih, Boštjan Zabret, SXCC

Pustite odgovor

XHTML: Uporabite lahko sledeče značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>